På norsk jord igjen

Nå er det en stund siden jeg har blogget, men dagene i Australia gikk virkelig i ett. Nå er jeg tilbake i Norge, og hverdagen begynner å falle på plass. Å bo i Australia for tre måneder var virkelig en opplevelse, og jeg er så glad jeg dro. Jeg sitter igjen med så mange minner, og har virkelig hatt the time of my life. Dagene etter jeg kom hjem har gått med på å være med familie og venner, og ellers bare slappe av. Jeg er fortsatt litt jetlagged, og i dag våknet jeg klokken 0600 - lys våken, hoppet rett i treningstøyet for å jogge en tur. Noen fordeler med å være jetlagged - haha. 


Her er noen bilder fra den siste tiden i Australia. Savner det allerede, selv om det var godt å komme tilbake til kjente omgivelser og hverdagsrutiner i Norge. I allefall nå som sommeren er på vei. Skal ikke klage på været som møtte oss iallefall - stekende sol, og temperaturen er det ikke noe å si på. 

Nå har jeg nettopp laget meg verdens beste iskaffe! Ble nemlig avhengig av kaffe i Australia, haha, så i dag fikk jeg lyst til å lage en annen variant, og den ble så god, og tok kun noen minutter å lage!♥ 

 

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11552445/?claim=vnjcw67tkg2">Follow my blog with Bloglovin</a>

studybreaken + litt til

Etter to uker uten blogging kan man trygt si det har skjedd masse her i Australia - og da har jeg selvfølgelig masse bilder! Jeg tenkte derfor å oppdatere dere på hva som har skjedd siden sist, og hva vi gjorde iløpet av studybreaken vi hadde i midten av mars + litt til!

♥ Vi fullførte eksamen(7 mars), og var helt i ekstase over å dra for å hente verdens skjønneste Embla på flyplassen - og deretter booke inn på hotell for den kommende helgen. 

♥ Etter en herlig helg i Sydney, tok vi flyet grytidlig søndag morgen for å dra til Cairns - og videre til Great Barrier Reef! Vi hadde det helt toppers, besøkte Green Island, og snorklet med fisker du kun ser i filmer som "oppdrag Nemo". Utrolig morsomt!


♥ Vi avsluttet oppholdet i Cairns med å hoppe i fallskjerm - noe jeg aldri hadde trodd jeg kom til å gjøre. Fra det øyeblikket vi lettet fra bakken, og til vi satt på kanten av flyet - ja, jeg var såå nervøs, redd og spent på samme tid, men den følelsen å hoppe ut av ett fly, kommer jeg aldri til å glemme, og er utrolig glad vi valgte å gjøre det. Og i tillegg kjøpe med bilder og filmer av hoppet. - Et minne for livet!

♥ Etter en kort uke i Cairns dro vi tilbake til Sydney, og ble der for helgen før vi dro hjem igjen. Ja, det er så rart, men det var utrolig godt å komme "hjem" til Manly, hvor vi faktisk bor for øyeblikket. 

♥ Studybreaken var over, Embla dro tilbake til Norge, og hverdagen var kommet igjen!

♥ Backpackerne Vibeke og Siri var kommet til Sydney, og vi tilbragte en helg med de der vi koste oss med god mat, Bondi Beach, Wildlife- og sealifepark og Madame Toussau. 

♥ Vi har virkelig innsett hvor fort tiden flyr forbi her nede - og nå er det snart bare 3 uker til vi er tilbake på norsk jord - det føles jo ut som vi kom i går!

en oppdatering fra down under

// 15:59

Hei dere I nuet sitter jeg egentlig å leser til eksamen, men tenkte å oppdatere dere, ettersom det er en stund siden sist..

Forrige helg var vi på surfecamp, noe som var utrolig morsomt. Etter over 8 timer med reise var vi endelig fremme i Crescent Head, og klare for en super helg! Lørdagen startet allerede klokken 05.30 da vekkerklokken ringte, og vi spratt opp å sengen for å få med oss den fantastiske soloppgangen, som virkelig var noe av det fineste jeg har sett. Virkelig. Resten av helgen gikk med på å surfe(♥), sole oss og ha det moro! Kvelden ble avsluttet med en liten fest på campen.

Her er noen bilder fra Sydney, da vi var på shopping. Det er jo veldig stort her, men vi fikk dratt innom ett par sentre og en del butikker. He-he, og over kan dere se Adidasgenseren jeg vurderte å kjøpe, men som jeg droppet, for denne gang i allefall.


 På fredag var vi i sjømannskirken her i Sydney og spiste vafler og risengrynsgrøt. Det var utrolig koselig, og vi følte oss som hjemme i vakre Norge. Det var også mulighet til å kjøpe norske godterier, men ettersom vi fortsatt har en hel melkesjokoladeplate på rommet, i tillegg til en del melkehjerter kjøpte vi heller noen pakker med dip, så i kveld har vi planer om å kose oss med gulerøtter og dip. 

Her er en liten blanding av forskjellige bilder fra den siste tiden. Nr.1 er fra favorittcafen min nede i Manly med masse godt // Nr. 2 er Heidi og Liam utkledd for Cross-over Party. Looking good! // Nr. 3 og 4 er meg og Marte // Nr. 5 Seeeeeelfiè // Nr. 6 Slik jeg sitter for øyeblikket, med notater og Ex. Fac. boken.. Eksamen på fredag allerede - hjelpes.

Over ser dere klassebildet vårt, hehe #shakamalaka. Og nedenfor to bilder fra da vi var ute i Manly forrige tirsdag. Tilslutt må jeg fortelle om en fantastisk nyhet - etter eksamen førstkommende fredag kommer nemlig verdens beste Embla, helt fra Norge for å besøke oss. Og som jeg gleder meg!! Vi skal finne på så mye gøy mens hun er her, og vi har allerede bestilt en tur nordover. Vi drar førstkommende søndag til Cairns og blir til fredag. Mens vi er der skal vi blant annet besøke Great Barrier Reef, Green Island, en dyrepark med koalaer og kenguruer og oppleve masse annet! ♥♥ Ææææ can´t wait!

Ha det fint så lenge, så blogges vi snart ♥ 

the beautiful sydney

//20:37

Hei, og god morgen til dere!

Nå er det nok en stund siden jeg blogget sist, men som dere vet er det så mye som skjer her nede (itillegg til dårlig internett) Likevel vil jeg jo veldig gjerne fortelle dere om alt det fantastiske som skjer!♥ Den siste helgen var veldig stressende med øving til prøveeksamen. Etter kun to uker med forelesning, skulle vi ha vår første "eksamen". Det var en eksamen som overhodet ikke telte, men det er likevel greit å vite hvordan sensor ville bedømmet deg - og at du vet ca. hvordan eksamen kommer til å gå. Jeg er veldig glad vi hadde nettopp denne testen, og tror eksamen skal gå veldig greit.
Noen snapchots fra Sydney for noen dager siden♥


I tillegg til alt annet som skjer har jeg klart å bli småsyk.. Ikke noe ille, kun litt forkjølelse og vondt i halsen, men nå er jeg heldigvis på bedringens vei! Har spist repsils til den store gullmedalje, og drukket te og juices med ingefær - da blir man frisk! Er helt fantastisk at vi har verdens beste cafe like i nærheten. De selger kjempegode smoothies, juice og masse gode retter. Nam, får vann i munnen bare ved tanken, haha :-)

I morgen drar vi på surfecamp, og jeg gleder meg helt sykt. Har aldri, aldri surfet før og det kommer til å bli veldig spennende.. Bilturen er hele sju timer lang, men med litt søvn og musikk på øret går nok det fint. Vi kommer frem sent fredags kveld, så det blir nok bare å hoppe rett i sengs før vi er klare til første surfetime lørdags morgen. Det er forresten null dekning der, men kommer til å poste bilder når vi kommer hjem igjen på søndag. Marte har med goPro kameraet så vi skal ta masse, masse bilder♥♥

en herlig dag i sydney

// 23:41

Hei og god formiddag!

Nå er klokken nærmere tolv her i Australia, og denne dagen har virkelig gått i ett.. Jeg og Marte var invitert på BBQ hos ei australsk jente som vi møtte i Norge når hun besøkte en venn av oss i fjor vinter, og det var utrolig koselig♥ Vi dro fra Manly tidlig i dag morges, og måtte ta to ferjer for å komme frem. Med denne utsikten her var jo ikke det noe problem. 

Marlee tok oss i mot på "wharfen" og kjørte oss hjem til henne. Hun hadde disket opp med kjempegod grillmat, og jeg smakte kenguru for første gang! Det var utrolig koselig å møte Marlee og vennene hennes, og i tillegg bli invitert på en ekte australsk BBQ. Hehe, vi måtte uansett hente event packen vår til morgendagens Color Run, og flaks som vi hadde bodde Marlee kun 5 minutter unna. 

På turen tilbake stoppet vi og gikk litt rundt i Sydney. Vi fikk dessverre ikke shoppet ettersom alt stenger utrolig tidlig her nede. På hverdagene er shoppingsentrene stengt rundt klokken fem(!!), på torsdager litt senere. Men vi tok oss likevel en matbit på havnen med utsikt mot Harbour Bridge og Operahuset, helt herlig! Før vi tok turen hjem stoppet vi innom yoghurtland og kjøpte is, og den australske kjeksen "Tim Tam" som vi MÅTTE kjøpe, og den var kjempe god! Nam :) 

Nå skal vi snart hoppe i seng, for i morgen er det Color Run! Vi snakkes senere♥

en liten update

// 19:57

Heihei!

Dagene går i ett her nede, i alle fall nå under O-WEEK. I tillegg til lite tid har vi dessverre begrensninger på internett, så har faktisk ikke hatt tid til å sette meg ned å blogge ordentlig enda, men her kommer ett langt og fyldig innlegg om hva vi har gjort den siste tiden. 

Nå har vi vært i Manly i åtte dager, og allerede rukket å fullføre en hel skoleuke. Frem til ?vinterferien? i midten av mars, har vi kun Ex. Fac. og engelsk på skolen. (Ex. Phil. får vi etter ferien) Det er veldig deilig å bare konsentrere seg om to fag om gangen, men kjenner jeg blir litt stressa med tanke på at vi har eksamen om under fire(!!!) uker. På den tiden skal vi ha rukket å gjennomgått ett helt pensum på to bøker, så det er bare å jobbe! Heldigvis har vi masse av tid til å lese og studere på egenhånd også.Dagene her nede består som regel av skole fra 08.30-10.30. To dager i uken har vi skole to timer til, fra 12.30-14.30. Vi har ganske korte skoledager, og det er veldig deilig. I dag dro jeg og Marte og spiste lunsj på Pure Wholefood rett etter skolen, og deretter la vi oss på stranden og leste Ex. Fac. Det er bare så sykt deilig å gå fra skolen til stranden på under 10 minutt.

Manly Beach.... Ahhh som jeg elsker denne stranda♥ Og hvis dere ser helt oppe til høyre kan dere skimte skolen vår i bakgrunne (Ja, det som ligner på et slott, hehe)

Dagens lunsj, avocado in my ♥. Skjønner ikke hvor jeg har vært i alle år, har ikke smakt avocado før NÅ! Det er jo så godt :-)

 

Nå har vi nettopp spist middag, og sitter på rommet. Senere tenkte vi å dra ut på en joggetur, og bare slappe av resten av kvelden.I morgen skal vi inn til Sydney (for første gang!!) på BBQ, og det gleder jeg meg masse til. Og på søndag skal vi også inn til Sydney for å løpe The Color Run. Det kommer til å bli kjempe morsomt!

 

Love from Aussie♥

lets go to the beach

// 13:17

Hei alle sammen! Nå ligger sikkert dere alle og sover søtt hjemme, mens her er søndagen langt på dag. Vi har allerede spist dagens brunch, og maten her en veldig god, og det er et stort koldtbord hver dag. Til frokost er det alt i fra frokostblandinger, egg og bacon, brød og pålegg, yoghurt og frukt(♥) Et veldig godt utvalg med andre ord. 

♥ 1. Meg og Christina på et utested i går kveld  ♥ 2. Mango og avokadosmoothie i dagtidlig; NAM!  ♥ 3. Meg og Marte i går kveld. Den photobooth maskinen har jeg på følelsen kommer til å bli godt brukt, hver gang vi er på det utestedet... Wopsii  ♥ 4. Marte sin nye roomie.. Disse fuglene er overalt her, og de er såå fine. Men de lager helt forferdelige lyder.

I går kveld var vi ute i Manly, og det var veldig gøy. Hvis dere vil ha et langt referat  gå inn HER, haha. Vi dro hjem i ett-to-tiden, og stupte rett i seng. I dag var vi allerede oppe rundt ni, og la ut på joggetur. Det er utrolig fint å jogge her. Langs strandpromenaden er den hundrevis av mennesker som jogger, sykler og trener tidlig på morgenen. Joggeturen vår derimot endte fort i en shoppingtur da vi gikk gjennom hovedgata, woopsi.. Kjøpte meg kun en kjempesøt natt-t-skjorte. På vei tilbake stoppet vi innom Pure Wholefood og det kommer til å bli favoritt cafen min. De har så masse godt. Ferske juice, smoothies og masse god mat. I dag kjøpte jeg meg en avokado, brokkoli og banan smooothie, den var kjempegod♥I nuet jobber jeg med engelskoppgaven, men skal snart ned på stranden. Har faktisk ikke badet eller solt meg mens jeg har vært her, men i dag drar vi ned for å ligge noen timer på stranden. Det skal være en vollyball-match i dag også, så det blir veldig gøy. 

first post from downunder

// 19:14

Hi everyone!

Nå er vi trygt fremme i Australia og reisen ned gikk veldig fint. Vi dro fra gardermoen kl 09 onsdag morgen, og var fremme sent torsdag kveld australsk tid. En utrolig lang reise, men den gikk overraskende bra likevel! Vi hadde to mellomlandinger, og kjørte kjempefine og store fly hele veien. Den siste delen av turen kjørte vi til og med et toetasjes(!!) fly! Der alle hadde hver sin tv-skjerm med 1000-vis av spill og filmer :-) Vi fikk litt sjokk da vi så rommene.. Vi hadde ikke store forhåpninger, men det var iallefall ikke bedre enn forventer. En køyeseng, to bord, en hylle og en vask. Det er alt vi har. Vi trodde vi hadde fått ett av de verste rommene, men etter å ha snakket med de andre studentene er vi ganske heldige, de hadde ikke vask en gang! Heldigvis er det ikke her vi skal sitte mesteparten av tiden så det går nok veldig fint :-)

 

I dag har vi fått nye simkort med australske nummer (mitt er +61416159250), i tillegg har vi hatt ett par infomøter for de kommende månedene. Tror det blir utrolig spennende og detkommer til å skje masse gøy. I dag har vi blant annet meldt oss på Mojo surf camp som er om to uker. Da skal vi være borte hele helgen for å surfe. Det gledere jeg meg masse til!! Allerede neste uke er det O-week som kan sammenlignes med fadderuken der vi alle skal bli kjent og det skjer mange ulike aktiviteter hele tiden. Det skal visst være en av de morsomste ukene her nede :-) 

Og sist men ikke minst; utsikten fra skolen!! Den er bare helt fantastisk. Det samme med området rundt, det er utrolig fint og menneskene er så vennlige og søte. Jeg og Marte var på en liten sightseing i dag morges for å kjøpe frokost. Og det virker bare helt nydelig her! Skal vise dere masse bilder fra området senere. Enn så lenge får dere nøye dere med dette:Nå sitter vi på rommet og blogger, begge to. Må nesten avslutte her nå, for vi skal snart ut å kjøpe litt mat og diverse. I tillegg har vi fått begrensninger på internettet, men tror ikke det blir noe problem. Senere i kveld skal vi bare jobbe med skooleoppgaven til tirsdag, for i morgen skal vi bare slappe av. Tenkte å ta en liten joggetur før frokost, så blir det stranden resten av dagen før vi drar ut på kvelden. Det blir nok veldig gøy!

Håper dere får en fin helg der hjemme, så skrives vi snart♥

Australia: video

Hei og hopp! Snøen daler utenfor, minusgradene stiger og jeg sitter inne med morgenkåpa og ser på God Morgen Norge. Noen ganger er det helt herlig med friår!

I går ble det en rolig dag her hjemme,uten verken trening eller noe annet interresant. Men en ny juiceoppskrift derimot! I går ble det litt ingefær, 1/4 agurk, 2 stangselleri, 2 appelsiner, 1 eple, 1/2 sitron med skall, og 1 gulot! Abosultt verdt å prøve ut, ingefæren gjør så juicen blir skikkelig sterk, det svir litt i halsen, men utrolig god!Regner med det er en del av dere som lurer på hva vi skal gjøre i Sydney? I såfall kan dere se videoene over. Og gjett om vi gleder oss? I går bestillte vi også billetter til The Color Run, også kjent som "the happiest 5k on the planet". (Klikk HER for å lese mer!)


Looking forward to...

1. Være i et helt nytt land i 3 måneder 

2. Gå med skoleuniform hver dag 

3. Surfe på Manly beach 4. Oppleve en ny kultur 

5. Bade, sole meg, og bli bruuun

6. Shoppe. Masse!

7. Gå på en internasjonal skole

8. Bo på skolen 

9. Bli kjent med masse herlige mennesker 10. Utforske den australske matkulturen

11. Jogge langs stranden

12. Ta masse bilder 13. Posere foran operahuset

14. Gå i sommerklær 

15. Dra på mange ekskursjoner. Oppleve MASSE! 16. Besøke Home and away-stranden. Og kanskje se skuespillerne??

17. Se masse dyr. Kenguru og koala♥

18. Dra til FIJI♥ (håper jeg)I´m looking forward to have the time of my life♥

Nytt år, nye muligheter

 

Hei alle!

Nå er det nesten hele to år siden jeg blogget sist (på ttonjevm.blogg.no), og siden den tid har det skjedd masse. Jeg er bla. ferdig på videregående, og skal om noen uker dra ned til Australia for å studere på ICMS Manly. Og jeg gleder meg sånn. Siden jeg skal forlate familie og venner her i Norge for tre måneder tenkte jeg det ville være en super idè og begynne å blogge igjen, slik at de kan følge med på livet "downunder". Perfect timing vil jeg si, ettersom jeg faktisk har savnet å blogge også. 

 

ÆÆÆ skjekk det har da! Gleder meg til å ta båten fra Manly og gå i Sydney og shoppe. Masse. 
Og her er skolen vi skal bo på! Kan ikke akkurat klage på det :)
Håper du vil følge bloggen min!! Er det noe du lurer på er det bare å spørre ♥

 

Les mer i arkivet » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014

gratisdesign av Tonjemt
hits