enkelt, sunt og veldig godt

Hei og god kveld (til dere)♥


Kanskje dere vil prøve dette her neste gang dere får lyst på noe søtt? Det var iallefall veldig godt♥ Jeg og Marte koste oss med dette og hotel cæsar i går kveld, hihi - savner norsk TV i blandt! Nå er vi på skolen (dette inlegget er forhåndspostet), men har heldigvis bare to timer i dag! Det går veldig fort, og etter det må vi pakke og fikse oss til vi drar på suuuuurfecamp - vi skrives senere♥ Håper dere får en kjempefin helg!

supersunne havremuffins

Jeg lagde både en og to muffinsoppskrifter i stad. Den ene ble kjempesunne havremuffins, og inneholder nesten ingen usunne ingredienser, mens de andre var helt "vanlige". Tenkte å dele oppskriften med dere, men skal ikke love de faller i smak (søsteren min var ikke særlig fan, haha). Disse har et høyt og sunt næringisinnhold, og er perfekte som en del av lunsjen, frokosten eller til kvelds. De dempet hvertfall søtsuget mitt, og absoultt noe jeg kunne laget igjen :-) 

♥ - Alt du trenger er (ca. 12 muffins) - ♥

2 dl havregryn 

1 ss havrekli

3 ss mandelmel 

1 ss vaniljekesam

2 egg 

1,5 dl melk

3 ts sukring (gold) 

50 g smør/ 1 ss olivenolje

1 ts bakepulver 

1 ss honning

1 banan

litt vaniljesukker  

kanel/kardemomme

Noe av dette kan nok fint sløyfes, jeg lekte meg litt fram og brukte det vi hadde i skapet.


Slik gjør du: Kjør havregrynet i en stavmikser slik at det blir "mel". Tilsett deretter alt det tørre. Smøret smeltes og tilsettes honning. Deretter mikser du alt sammen, og tilslutt moser du en banan i røren. Og vips er du klar. La de stå i 12-15 minutt  midterste rille på 180 grader :-)

Håper det smaker♥

try something new

Hei og god morgen! 

I dag prøvde jeg meg på noe nytt, og ofret havregrøten til fordel for det du ser over. Og det var så godt! Jeg har aldri smakt avokado på knekkebrød før, men det skal jeg definitivt gjøre igjen. Jeg søkte litt rundt på nettet, og fant en "oppskrift" på avokadosmør. Jeg toppet med kalkunpålegg og litt tomater, og alt jeg kan si er NAM. Hvis du ikke har prøvd dette før MÅ du gjøre det. 


Kos dere masse i dag, om dere er på skolen/jobb eller bare hjemme :-) Vi skrives senere♥

Mine frokostfavoritter

Hei alle søte! Har fått spørsmål om jeg kan vise noen oppskrifter på hva jeg liker å spise, og det kan jeg selvfølgelig :-) 


Dere vet vel kanskje at frokost er dagens viktigste måltid? Det er veldig viktig å spise en god frokost som metter lenge. Jeg er ikke alltid like sulten om morgenene, men pleier alltid å spise noe med godt næringsinnhold. 
Havregrøt: Jeg er veldig, veldig glad i havregrøt. Og dette er kanskje frokosten min 5/7 dager i uka. Det er veldig lett å lage og metter lenge, ikke tar det lang tid heller. Perfekt hvis du ikke har lang tid å bruke på frokosten! Jeg liker å variere, og pleier ofte å kutte opp en halv banan i selve grøten. Ellers topper jeg den med fryste/ ferske bær, kiwi, kanel, peanøttsmøt, banan, kanel eller litt honning. Topp den med det du liker :-)

Yoghurt: Noen ganger frister ikke havregrøt, og da pleier jeg ofte å spise yoghurt. Naturell yoghurt med fryste bær, havregryn, mandler, gojibær og honning har blitt en slager i det siste. Ellers er jeg stor fan av skyr og det er noe jeg ofte spise som mellommåltid eller etter trening :-) Min favoritt er den med ripssmak, og hvis du har i noen valnøtter; NAM!Knekkebrød: Hjemmelaget knekkebrød med kyllingfilet-pålegg, ost og paprika, er veldig godt. Hvis et knekkebrød blir for tørt, kan du kanskje ta noen knekkebrød, en yoghurt og litt frukt? 
Jeg liker veldig godt å variere frokosten, og spise litt av alt. Hvis jeg spiser havregrøt topper jeg med masse bær eller frukt. Knekkebrødene elsker jeg å toppe med paprika, og på siden har jeg ofte litt frukt og grønnsaker. Lager en god juice i tillegg, eller en frokostsmoothie :-) Som dere ser, elsker jeg å gjøre frokosten fargerik!

 

I helgene liker jeg å kose meg litt ekstra, da blir det ofte enten havrepannekaker eller omelett. 


Havrepannekaker: Oppskriften er enkel. 2-3 egg, store havregryn, 2 store t-skjer naturell yoghurt (og eventuelt litt banan). Denne er så god, og jeg topper den som regel med sukkerfritt syltetøy og/eller banan :-)

Omelett: Omelett er en favoritt både til helgefrokost og til lunsj i hverdagene. Jeg liker å ekserimentere med ulike grønnsaker og lager omeletten ofte med både sopp, løk, paprika, vårløk, løk og det vi eller har i kjøleskapet. I tillegg har jeg alltid i litt smårettskinke.

... i tillegg er en stor kopp vann og grønn te et must til frokosten! Da er jeg mer enn klar nok for dagen :-)

Juice recipe #1

Jeg er vel ikke den eneste som har fått dilla på juicing? Jeg husker jeg fikk min juicemaskin for tre-fire år siden, og lagde en del juice da, helt til vi en dag lagde en med agurk. Og bare agurk! Den var så vond at siden den gang har jeg ikke brukt den. Helt til nå. Heldigvis har jeg funnet noen litt bedre oppskrifter, og jeg tenkte å dele den ene med dere. 

Jeg fant dette bildet på Detoxtips på instagram, anbefaler å følge denne brukeren hvis dere ikke allerede gjør det. Mange fine sunne tips til både juice, detox, mat osv. Skjekk den ut dere ;-) Her ser dere en seks forskjellige juices, og jeg tenkte å lage nr. 1 i dag, men siden jeg ikke fant alle ingrediensene ble det en annen juice i stedet. Og den ble sååå god! 


 

Til tre personer trenger du: 

- 3 epler

- 2 appelsiner 

- 1/2 grapefruit

- 2 stilker stangselleri 

- Ca. 3 cm ingefær 

- 1/2 avokado 

- 1/2 sitron med skall 

- 1 kopp fryste blåbær 

 

Miks alt i juicemaskinen, untatt avokado og blåbær. Etter juicen er ferdig tar du den over i en smoothiemaskin og tilsetter avokadoen og blåbærene. Bland resten, vips så er den ferdig! Den har en ganske tykk konsistens på grunn av avokadoen, og det gjør den bare enda bedre. Denne må dere bare prøve ut♥


Har dere noen gode oppskrifter på lur?♥

når søtsuget setter inn

...er det utrolig godt med noe snacks, men hvorfor ikke lage noe sunt OG godt? Jeg synes det er utrolig godt og blande sammen litt av alle godsakene jeg liker til en liten frukt-og grønnsakssalat. Samtidig får du i deg mange av vitaminene og mineralene du trenger i løpet av dagen! På denne måten blir jo 5 om dagen ingen problem :-)

 

Hva pleier du å kose deg med når du får lyst på noe søtt? 

Supersunn og enkel frokost

GOOOD MORGEN!♥ Her sitter jeg og spiser frokost, men tenkte jeg like så gjerne kunne stikke innom å gi dere oppskriften med det samme. Kjemperask å lage hvis du for eksempel har dårlig tid, eller vil spise noe kjapt, enkelt og sunt :)

Nå er jeg snart klar for ukens (og årets, haha) andre treningsøkt! Hadde planer om å dra til treningssenteret for å ta litt styrke, men tror det blir hjemmetrening i stedet. Da blir det heller 5km jogg før jeg avslutter med styrke på armer, mage og rumpe!

 

Håper dere alle får en fin dag, så snakkes vi senere i dag♥

Les mer i arkivet » Februar 2014 » Januar 2014

gratisdesign av Tonjemt
hits